Софийски апелативен съд остави в ареста Стефан Георгиев и Атанас Спасов. Двамата са обвинени за убийството на таксиметров шофьор от началото на годината. С решението си магистратите потвърдиха определението на СГС.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Георгиев и Спасов бяха арестувани заедно с още трима души при спецакция по задържането на организирана престъпна група. На брифинг на прокуратурата и МВР бе съобщено, че убитият е бил подсъдим по дело от 2012 г. за участие в организирана престъпна група. Основната версия за убийството е, че таксиметровият шофьор е бил убит от други членове на групата, за да не изтече от него информация за дейността им.

Бандата, задържана на АМ "Тракия", убила свой авер, за да не пропее

Бандата, задържана на АМ "Тракия", убила свой авер, за да не пропее

Има и други случаи на силови действия спрямо свои членове

Пред апелативния съд днес защитникът на двамата обвиняеми поиска да им бъде наложена по-лека мярка "домашен арест". Адвокат Павел Радомирски посочи, че няма доказателства, сочещи за виновни клиентите му. По думите му няма опасност Георгиев и Спасов да се укрият, ако им бъде наложена по-лека мярка. Адвокат Радомирски допълни, че Георгиев има дъщеря, която е втори клас и той я води на училище. Спасов пък се занимава с консултантска дейност.

Защитникът изтъкна пред съдебния състав, че няма доказателства обвиняемите да са се познавали с убития. Адв. Радомирски заяви, че определението на СГС е незаконосъобразно.

Прокуратурата поиска обаче от апелативните магистрати да потвърдят определението на Софийски градски съд. Според държавното обвинение е налице обосновано предположение за авторството на деянието и съществува реална опасност да се укрият.