Районната прокуратура във Варна ще повдигне обвинение срещу майка и син, които лъжат, че имат коронавирус. 50-годишната жена пристигнала в България на летище София с полет от Германия на 13 март. Четири дни по-късно майката и синът й се качили в пътническия влак София - Варна. Служители на БДЖ забелязали на вратата на купето им бележка, че са заразени с коронавирус и подали сигнал към РЗИ.

Жп служителите подали сигнал за пътници с COVID-19 до всички гари, където спирал влакът. На гара Варна майката и синът били посрещнати от служители на РЗИ и представители на кризисния щаб. При прегледа на двамата било установено, че 23-годишният Калин е с повишена температура, което наложило да бъдат отведени в инфекциозната клиника на "Света Марина" .

Там обаче не са установени симптоми на коронавирусната инфекция и двамата са освободени за домашно лечение и 14-дневна карантина.

Това е поредното досъдебно производство по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, което е взето на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

Тираджия от Гоце Делчев напуснал страната на 5-тия ден на карантината си

Тираджия от Гоце Делчев напуснал страната на 5-тия ден на карантината си

Води се разследване

От МВР дадоха обобщение за проверките днес:

127 проверки на лица, поставени под домашна карантина, са извършени за деня от служители на ОД на МВР - Варна.

Само за днес има образувани три досъдебни производства за престъпления, касаещи неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.