УМБАЛ Бургас обявява кръводарителска акция. Всеки, който иска да помогне за спасяването на човешки живот, може да посети Отделението по трансфузионна хематология. Отделението е по-известно като Кръвният център, той се намира сградата на ДКЦ 1 и работи от 07: 30 до 14:00ч. от понеделник до петък.

"Приканваме хората, които искат да помогнат, да ни посетят в рамките на нормалното ни работно време за безвъзмездно кръводаряване", заявява началникът на Кръвният център на УМБАЛ Бургас д-р Тодор Бояджиев.

Желаещите да дарят кръв трябва да са на възраст от 18 до 65 години, в добро здравословно състояние. Те трябва да носят със себе си документ за самоличност - лична карта.

Кръводарителската акция ще продължи до края на активния летен сезон, изтъкват от здравното заведение. През този период населението в региона се увеличава значително заради туристите. Това от своя страна води до ръст както на травматичните случаи - катастрофи и други инциденти, така и на пациентите, на които предстоят операции, обясняват от болницата.