Огнеборци продължават да борят пожара в Гърция, разразил се в района на Вилия, съобщи Министерството на външните работи (МВнР). По информация на посолството ни в Атина основният фронт на огъня, простиращ се на 20 км, продължава да се разраства и се движи на юг, между селата Палеохори и Теа, в посока Агиа Сотирас. Пожарникари, военни и доброволци полагат усилия огънят да не достигне селището Иной и да не продължи в посока Порто Гермено.

Възникналият вчера пожар в община Лавреотики, който заплаши националния парк към нос Сунио, е изгасен.Пожарите в северната част на Евбея, Древна Олимпия и Гортиния, Пелопонес са под контрол, но остава значителен рискът от повторно възпламеняване. Опасността от възникване на нови пожари остава в сила за по-голямата част от страната.

Няма пострадали българи при пожарите в Гърция

Няма пострадали българи при пожарите в Гърция

Посолството ни в Атина с денонощно дежурство за оказване на помощ при нужда

Τрафикът по стария национален път Елевсина - Тива, от 33-тия до 30-тия км е спрян в двете посоки и се отбива през националната магистрала Атина - Ламия. Движението по останалите второкласни и третокласни пътища в района на Вилия продължава да е спряно или ограничено.

Актуална информация за пътната обстановка в Гърция може да бъде проследена на сайта на гръцката полиция: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=104146&Itemid=2684&lang=