В област Смолян е ограничено движението на камиони над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала". Троянският проход остава затворен и днес. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От АПИ предупреждават, че при необходимост може да се затворят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Те апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

470 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим.

По-рано днес от НИМХ съобщиха, че времето остава студено.