Полицейските служители са изпълнявали задачи, без да са упражнявали насилие над фоторепортера Емил Иванов.

Това заяви директорът на Столична полиция главен комисар Румен Стоянов след извършения анализ на фактите и обстоятелствата, имащи отношение към казуса.
По-рано днес беше проведена среща, на която бяха оповестени резултатите от проверката във връзка с оплакването на фоторепортера.

Румен Петков обяви пред личния състав на отдел Охранителна полиция, че няма да има наказан служител на МВР във връзка с инцидента с фотографа Емил Иванов. 
Той уточни, че първоначално е бил на път да направи голяма грешка под натиска на общественото мнение.

След разговор с директора на СДП Румен Стоянов реших да не отстранявам обвинените в побоя, защото тяхното отстраняване нямаше да попречи на извършването на проверката, посочи Петков.

Министърът на вътрешните работи призова събраните в киносалона на СДП  полицаи да вярват на своите генерали и полицаите да изпълняват своите задачи с ясното съзнание, че държавата стои зад гърба им.

Припомняме, Емил Иванов, фотограф на вестник "Експрес", беше пребит, след като се опита да снима в движение униформени полицаи, охраняващи Съдебната палата по време на делото за убийството на Бай Миле.
Засилената охрана бе по повод явяването като свидетел по делото на Младен Михалев-Маджо.

Преди няколко дни един от полицаите, обвинени от Иванов, обяви, че ще го съди за клевета.