Опандизиха 12 дилъра, сред които и английски гражданин. Те са задържани заради притежание и разпространение на наркотици в районите около училищата в Бургас. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки.

По време на акцията е арестуван 20 годишен криминално проявен бургазлия, в когото са открити 13 цигари марихуана. Претърсен е и дома на 53-годишния английски гражданин. Полицията намерила 31 стъклени буркани с марихуана. Общото количество е около 2,5 кг.

Закопчаха четирима, докато си режат марихуаната

Закопчаха четирима, докато си режат марихуаната

В дворно място са открити три растения с общо тегло около 5,3 килограма

Паралелно с това е направена и акция при шофьорите за употреба на наркотици. Установени са общо девет случая. Водачите са на възраст от 17 години до 43 години. Сред тях има и 36 годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин. В три от случаите водачите шофирали след употреба на марихуана, в три след употреба на амфетамин или метамфетамин, в два след употреба на метамфетамин и в един след употреба на метадон. По случаите са образувани бързи производства.