Осъдиха лекар и медсестра, въртели схеми с фалшиви документи. На тях им е наложена глоба по 1000 лева, съобщи Районна прокуратура - Добрич. Двете жени били обвинени за това, че през януари 2017 г., са изготвили и попълнили регистрационни форми за постоянен избор на общопрактикуващ лекар от името на седем жители на гр. Генерал Тошево без тяхното знание и съгласие, с цел да ги употребят пред Националната здравноосигурителна каса, за да докажат, че съществува правно отношение между лекар и пациент.

Назначената и изготвена съдебно-графологична експертиза показала, че положените подписи в графа "осигурено лице" в регистрационните форми не са положени от пациентите, чиито данни са вписани в тях. Според вещото лице - графолог в представените подписи се откриват елементи от подписа на една от обвиняемите - Д.Р.

Личните лекари записали до 10% желаещи ваксина срещу COVID-19

Личните лекари записали до 10% желаещи ваксина срещу COVID-19

Георги Миндов прогнозира много работа на ТЕЛК в следващите години

След като получила неистинските документи от Д.Р., общопрактикуващият лекар И.С. предприела по - нататъшни действия за предвиждането им към Регионална здравно - осигурителна каса - Добрич, с цел да ги употреби по предназначение.

Тя била отлично запозната, че същите не са подписани от пациентите, а от медицинската сестра. Всяка една от обвиняемите е взела участие в извършването на престъплението. Д.Р. е съставила инкриминираните документи, полагайки подписи в тях вместо трети лица, а И.С. ги е употребила, представяйки ги пред РЗОК, за да докаже, че лицата посочени в тези документи са изразили желание да сменят общопрактикуващия си лекар. Решението на Окръжен съд - Добрич наказание не подлежи на обжалване.