Военноморските сили продължават операцията по издирването на черната кутия от падналия МиГ-29. Вече се търсят само останки от самолета и черната кутия. Рано сутринта са установени два нови контакта - метални повърхности на дълбочина между 65 и 75 метра, които ще бъдат обследвани от дълбочинен апарат. Минният ловец, който участва в издирването, разполага с хидроакустична станция за подводно обследване и с дистанционно управляеми подводни апарати.

В операцията участват и представители на Института по океанология на БАН, които се включват със специализирана техника. Фирма "Хидроремонт" е осигурила апарати за дълбочинно изследване, но вчерашното силно течение е повредило единия от тях.

Атлантическият съвет: Да се разследва има ли руска намеса в инцидента с МиГ-29

Атлантическият съвет: Да се разследва има ли руска намеса в инцидента с МиГ-29

В разследването да бъдат привлечени съюзници и партньори...

Очаква се в събота следобед претърсването да покрие първоначално заложените райони, но на този етап е трудно да се прогнозира кога ще приключи операцията.

Припомняме, на 9-ти беше съобщено, че при учения над Черно море МиГ-29 е изчезнал от радарите, ден по-късно бяха открити останки от самолета и стана ясно, че пилотът майор Валентин Терзиев е загинал.