Залата за тренировки на децата от волейболния клуб на ЦСКА ще остане затворена за тях. Такова е решението на собственика й "София Тех Парк" АД. Според ръководството на дружеството, актуалното състояние на спортната зала е толкова лошо, че може да бъде опасно.

Решението беше взето още в началото на месеца, но от спортния клуб протестираха включително и чрез отворено писмо.

Затова и журналисти бяха запознати на място от представители на "София Тех Парк" със състоянието на сградата.

В съобщение на дружеството се казва, че покривната конструкция например на места е напълно разрушена и липсва.

Още преди 3 години е било взето решение да не се продължават тренировките там, но от спортния клуб са поели ангажимент да поддържат съоръжението. След което от дружеството им дали залата безвъзмездно.

Според представители на "София Тех Парк" обаче поддръжка не е имало, макар от спортния клуб да твърдят обратното.

Изпълнителният директор на "София Тех Парк" Иван Симеонов заяви, че състоянието на залата е притеснително относно безопасността на над 200 деца, които всеки ден тренират там. "Смятаме, че състоянието на сградата подлага на риск тяхното здраве и живот", каза той.

От дружеството са сформирали комисия, която да прецени доколко има промени от вече направените заключения отпреди 3 години. Има предположение, че проблемите там са се задълбочили.

Комисията ще започне работа веднага след Нова година, когато изтича и настоящият договор за безвъзмездно ползване на сдружение "Волейболен клуб ЦСКА".