Жените социалистки искат семейно подоходно облагане, безплатни детски градини и 5% ДДС на хляб, мляко и сирене, съобщиха от БСП.

Социалистките от София, Монтана, Враца и Видин предлагат в алтернативния бюджет на страната за 2019 година да залегнат семейно подоходно облагане, намаляване на 5% ДДС върху цената на хляба, млякото и сиренето, както и общинските детски градини да бъдат безплатни.

Идеите ще бъдат предложени на НС на БСП и на парламентарната група на "БСП за България".

Обединението на жените социалистки от БСП - София организира кръгла маса на тема "Ролята на жените за преодоляване на демографската криза и диспропорциите в изоставащите северозападни райони", която се провежда в Монтана. Специален гост на форума бе председателят на НС на БСП Корнелия Нинова.

Според Нинова решаването на демографските проблеми заема ключово място в проекта "Визия за България". Тя се ангажира всички добри предложения, които направиха жените социалистки, да намерят своето място в окончателния вариант на "Визия за България".

От кръглата маса стана ясно, че през следващата година акцент ще бъде темата за включване на повече жени в политиката и участието им в предстоящите избори през 2019 г. и най-вече в местните.