Това, което се вижда в последните десет години, изглежда като бутане към фалит на "Български пощи". Това заяви пред bTV новият изпълнителен директор Богдан Теофанидис.

По негови думи причината е, че дружеството разполага с апетитни имоти.

Като пример той посочи имот в "Пампорово", който е собственост на "Български пощи" и е отдаден под наем. Имотът разполага с леглова база за около 80 души и заведение на първия етаж.

Наемът, който плаща фирмата на държавата през "Български пощи", всъщност е 2 320 лв. в сезона на месец за цялата сграда, обясни Теофанидис.

Богдан Теофанидис поема Български пощи

Богдан Теофанидис поема Български пощи

Служителите в пощите не са получили пълните си заплати

Той посочи, че вече десет години дружеството използва един и същи оценител.

По думи на Теофанидис "Български пощи" трябва да излязат на печалба.

Структурата е такава, че те имат изключително голяма клонова база, имат изключително много специалисти, отбеляза той и допълни, че всички участници на пазара биха се радвали дружеството да се върне силно и на куриерския пазар, където всъщност е растежът, защото всеки печели от повече конкуренция.

Теофанидис заяви, че заплатите на служителите са изплатени на 70%, което се е наложило поради две причини. Първата е кибератаката, която е засегнала и системите за изчисление и заплащане на заплатите. Втората е, защото, когато касовият модул пада, е много трудно за български пощи да имат приходи, така че да се разплаща със служителите, обясни той.

Новият директор обаче обеща, че разликата от 30% от заплатите на служителите ще бъде изплатена.

Руски вирус сринал пощата - реанимират системата

Руски вирус сринал пощата - реанимират системата

Уволниха цялото ръководство на пощите