Във връзка с предстоящата финалната футболната среща от турнира за Купата на България, ние сме взели всички мерки за засилено полицейско присъствие. Това каза директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев.

Той обясни, че е проведена среща и с организатора, издадено е разпореждане. Имаме информация, че ще бъдат раздавани маски, взето е в крайна сметка решение и по заповедта на министъра, през един ред и през седалка да бъдат настанявани футболните фенове, обясни директорът на СДВР, съобщи БГНЕС.

На въпрос дали има сигнал за някакви агитки, старши комисар Антон Златанов отговори отрицателно.

Финалът за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив ще доведе до промяна в движението в центъра на София. Срещата е от 19:15 часа на националния стадион "Васил Левски".

Борисов изпрати Ананиев на финала за Купата на България

Борисов изпрати Ананиев на финала за Купата на България

Здравният министър лично да проверява дистанцията между фенове

Около съоръжението е осигурено засилено полицейско присъствие. В това число и представители на икономическа полиция, които ще следят за разпространението на фалшиви билети.

В секторите ще бъдат разположени стюарди, които ще отговарят за недопускането на хулигански прояви по време на футболната среща.

За зрителите, които ще бъдат на трибуните са осигурени 12 000 маски. Същите ще получат футболистите и техническия персонал на участниците във финалния двубой за Купата на България.

Припомняме, че по-рано днес Борисов изпрати Ананиев на финала за Купата на България, за да контролира на място дали се спазват мерките - носенето на маски.