В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил - електрониката и софтуера, хардуера. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на революционния 3D i-Cockpit, разработен от "Вистеон България".

По думи на премиера темповете, с които се развива автомобилният сектор у нас, са много добри. Той даде за пример новооткритите заводи за производство на автомобилни части и софтуер в Пловдив, Димитровград и Русе.

Борисов изтъкна, че трябва да се работи съвместно с университетите, за да има достатъчно квалифицирани инженери.

Борисов за "Фолксваген": Направихме си голяма реклама

Борисов за "Фолксваген": Направихме си голяма реклама

Премиерът остава оптимист за завода

Съжалявам, че на фона на всичките негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери, технолози, заяви той, добавяйки, че представеният днес иновационен софтуер също е създаден от наш сънародник.

"Вистеон Електроникс" е водещият световен автомобилен доставчик на дигитални инструментални клъстери. Развойният център на компанията в София е най-големият в света и в него работят над 800 инженери, които разработват високотехнологичен софтуер с технологии за автомобилите на бъдещето.