Казусът Бисеров няма да се отрази на партийния имидж на ДПС, защото той не е политически в собствения смисъл на този израз. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на НС след новите данни за Христо Бисеров.

Този случай обаче, по думите му, ще има своята вътрешно партийна рефлексия. Тази рефлексия обаче ще е за постовете, които досега Бисеров заемаше в НС - зам.-председател на парламента и председател на правната комисия.

Местан беше категоричен, че този случай няма да предизвика никакви вътрешно партийни сътресения. Избирателите и членовете на ДПС знаят, че за личните дела се носи лична отговорност, подчерта Местан. Ние не сме ничии съдници и не можем и нямаме право да раздаваме присъди, преди съдебната власт да си е свършила работата и да е установила обективната истина, изтъкна лидерът на ДПС.

Местан посочи, че ДПС прави разлика между повдигнато обвинение и образувано досъдебно производство. Досъдебното производство може да завърши, както с предявяване на обвинения, трака и с отказ да се предявят такива, подчерта лидерът на ДПС.

Установявам с огромна изненада, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали, коментира Лютви Местан по повод казаното по-рано днес от Цветан Цветанов.
Аз не разполагам с такава информация и няма как, защото както чухте от самия главен прокурор, става въпрос за класифицирана информация, допълни той. Бих искал да попитам има ли хора в българската държава, които се ползват с привилегията да имат достъп до класифицирана информация, недоумява лидерът на ДПС.
Той иска да знае как Цветанов се е добрал до класифицираните данни за Христо Бисеров.

Минути след това Цветан Цветанов опроверга, че се е позовал на класифицирана информация. Човек, който е работил дълги години в службите и който следи политиката и участва в нея, може спокойно да направи извода, че подобни политически решения в една партия винаги са свързани с определени парични средства или преводи, които могат да бъдат направени от една държава в друга, обясни първоначалната си позиция бившият вицепремиер.

Запитан дали чрез съпругата си, която беше служител в ДАНС или друг човек структурата е имал предварителна информация по случая, Цветанов видимо се засегна. Заради такъв въпрос съпругата ми в момента е в неплатен отпуск, за да няма подобни въпроси, отсече той. Как може да задавате такива въпроси, толкова е несериозно, възмути се бившият шеф на МВР.