Община Котел отмени частичното бедствено положение, обявено след наводнението причинено от обилни валежи през миналата седмица, съобщи БНР. От стихията пострадаха около 60 къщи в Котел и село Тича.

Днес в Котел на най-пострадалите две семейства бе раздадена покъщина, храна от Българската хранителна банка, дрехи и одеяла, дарени от частни лица и организации.

По решение на местния парламент 40 хиляди лева ще бъдат заделени от общинския бюджет за пострадалите от наводнението, съобщи заместник-кметът Шериф Кованджъ.

Над 200 наводнени къщи в Котел след проливните дъждове

Над 200 наводнени къщи в Котел след проливните дъждове

В 50 от имотите положението е тежко

"Тези 40 хиляди лева ще бъдат разпределени по справедлив начин на тези, които пострадаха", увери той.

Цялостно обзавеждане получиха най-пострадалите семейства Хубови и Баеви, съобщи организаторът на дарителската кампания Таня Христова. По думите й, на семействата се осигуряват всички необходими мебели, електроуреди, спално бельо, дрехи.

Семействата, които днес приеха даренията, коментираха, че не за първи път се наводняват. Вместо да получават дарения, те предпочитат да бъде отстранен проблемът с наводненията и да разполагат с това, което са спечелили с труда си. Приемат дареното със страх, че и то ще бъде унищожено от следващата стихия.

През следващите дни ще бъдат раздадени помощи и на останалите пострадали от наводнението.

Продължава възстановяването на домовете след наводнението в гр. Котел
Обновена

Продължава възстановяването на домовете след наводнението в гр. Котел

В Антоново, Котел и Горна Оряховица имаше частично бедствено положение