Заради мерките срещу разпространението на COVID-19 се отменят джаз фестивалите на връх Перелик и на Деветашкото плато, предаде бНР.

С оглед на епидемиологичната обстановка беше взето решение за отмяната на тазгодишното издание на фестивала Perelik World Music & Jazz Festival на връх Перелик, което беше планирано за 25 юли, съобщиха организаторите. Част от програмата на събитието ще се прехвърли към Perelik World Music & Jazz Festival`2021, предвиден за 31 юли догодина.

Подобна отмяна е прецедент в 15-годишната история на фестивала, събиращ на въх Перелик ценители на джаза от страната и чужбина.

Фестивалът "Джаз под звездите на Деветашкото плато", който стана традиционен през последните няколко години, също отпада поради действащите противоепидемични мерки.

Решението е взето на заседание на Управителния съвет на сдружение "Деветашко плато", проведено чрез интернет платформа.

Партньори в него са девет села от общините Ловеч, Летница и Севлиево.

Заради пандемията, в началото на туристическия сезон ще се популяризират обектите чрез видеоматериали в интернет-платформите на трите общини. Обсъдено е и създаване на нов уебсайт на сдружението.

Освен, че се отменя фестивалът "Джаз под звездите", който се провежда през юни, под въпрос е и есенният фолклорен събор "Девет песни от извора", който тази година трябва да е в севлиевското село Агатово.