Аз съм толкова оцапан, че името ми трудно може да се изчисти. Бойко Борисов и група клакьори, платени или неплатени от БСП - това са виновните за „оцапването" на името на бившия министър Румен Овчаров според самия него.

Овчаров не отрече, че ако не е станал жертва да скандала около „Топлофикация", в момента е щял да бъде кандидат-кмет за София.
Неговата евентуална кандидатура лидерът на столичната БСП отказа повече да бъде обсъждана, но посочи, че скандалът около „Топлофикация" е струвала на столичани 54 милиона, за което вина носи единствено Бойко Борисов и „измислената" му кампания.

В коментар за кандидатурата на генерал Бриго Аспарухов Овчаров не посочи кой е номинирал генерала - дали той или премиерът Сергей Станишев, но и не отрече, че и кандидатурата на бившия зам.-финансов министър Кадиев е имала своите плюсове.
Според Овчаров подкрепата му за Бриго Аспарухов не е следствие от сблъсъка на интересите на Станишев и Първанов.

Суперполицаите, суперагентите - това е все още тематиката в България, но Бриго Аспарухов - това е истинският генерал", посочи Румен Овчаров пред Нова телевизия като аргументация за кандидатирането на Аспарухов.

Истината срещу лъжата, автентичното срещу фалшивото, истинският генерал срещу фалшивия генерал", така Овчаров определи битката за кметското място в София.
По думите му Бриго Аспарухов е човек, който не се срамува от миналото си, а професионалната му биография може да бъде само повод за гордост.

Припомняме, Бойко Борисов получи генералските си пагони от президента Петър Стоянов на 19 януари 2002 година в качеството на главен секретар на МВР.

„София няма нужда от PR-акция", подчерта бившият министър и допълни, че „животът не се развива по полицейско-милиционерските сценарии на Бойко Борисов и Цветан Цветанов".

В края Овчаров каза, че дори и Бриго Аспарухов да изгуби изборите в София, това няма да бъде провал и не вижда причина да бъде отстраняван и от Софийската организация на БСП.