Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще направи първата копка на завода за производство на алуминиеви автомобилни части на „Монтюпе" АД в Индустриален парк - Русе днес в 12.30 часа.  

По-късно през деня министър Овчаров ще връчи наградите „Моден Меркурий 2006", учредени от Академията за мода в рамките на форума „Дни на българската мода". Спектакълът започва в 19.00 часа на площад „Свобода", гр. Русе.

Заводът за производство на алуминиеви автомобилни части на "Монтюпе" АД, Франция, се изгражда „на зелено" и се отличава с модерни производствени мощности, отговарящи на международните производствени стандарти и стандарти за опазване на околната среда - ISO/TS 16969 и ISO 14001.

Инвестиционният план предвижда за 3-годишния период за реализиране на проекта да бъдат разкрити не по-малко от 500 нови работни места. Проектът е част от по-мащабна концепция за инвестиция, при чието реализиране се очаква общият брой на разкритите нови работни места да достигне 1500, като се застроят допълнително 60 000 кв. м, а общата сума на инвестициите да достигне 80 млн. евро.

Инвестиционният план на "Монтюпе" АД е сертифициран от Българската агенция за инвестиции като инвестиция от първи клас.