Пандизчия поръчал жена си да бъде залята с киселина срещу 1000 лева и амфетамини. Част от хората, с които са водени разговорите за поръчковото заливане с киселина, са наркозависими. Някои от тях са дали привидно съгласие заради обещаните наркотици от заподозрения като поръчител, съобщи Окръжната прокуратура във Варна.

След като жертвата не била намерена от преследвачите й, поръчителят насочил своите действия от затвора за издирване на нейни близки, които също да бъдат залети с киселина.

За да бъде предотвратено престъплението на 9 юни е била проведена спецакция на територията на Провадия Долни чифлик и село Дъбравино. Като съпричастни към планирането на престъплението са задържани 17 души- 15 мъже и 2 жени, на възраст между 18 г. и 48 г., като сред тях има едно непълнолетно лице и две жени.

На три адреса са намерени и иззети високорискови наркотични вещества.

При събиране на достатъчно доказателства и след преценката им Окръжната прокуратура във Варна ще привлече към наказателна отговорност някои от задържаните засега за 24 часа лица. По случая работят и прокурори от Районната прокуратура във Варна.