Днес в 13.30 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 държавният глава ще връчи на Йозеф Винацер Почетния знак на Президента на Република България, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Главният изпълнителен директор на Мобилтел ще получи отличието за активната подкрепа на мобилния оператор за българската култура и спорт, както и на български граждани в неравностойно положение.

В 14.30 часа на "Дондуков" 2 президентът Първанов ще се срещне с генералния директор на Световната организация по интелектуална собственост Франсис Гъри.

В 15.30 часа на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 президентът Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия на изтъкнати български спортисти. С медал "За заслуга" за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта ще бъдат наградени състезателят и инструктор-треньор по мотокрос Димитър Рангелов и състезателят и треньор по борба Димитър Добрев.

С орден "Стара планина" - първа степен, за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта ще бъде награден олимпийският шампион, дългогодишен треньор и преподавател в Националната спортна академия по вдигане на тежести Норайр Нурикян.

С орден "Стара планина" - втора степен, за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта и по повод 50-та му годишнина ще бъде награден олимпийският шампион и треньор по вдигане на тежести Янко Русев.

С орден "Стара планина" - първа степен, за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта ще бъде награден бившият състезател по ски алпийски дисциплини Петър Попангелов.

С орден "Стара планина" - първа степен, за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта ще бъдат наградени олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова и нейният треньор Свилен Нейков. С орден "Стара планина" - първа степен, за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта ще бъде награден един от най-изявените български състезатели по борба - класически стил Александър Томов.