Патриотите няма да подкрепят БСП и ДПС в искането им за оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това заяви депутатът от НФСБ и "Обединени патриоти" - Йордан Апостолов, заяви в предаването "Денят ON AIR".

"Това нещо се използва за партийни интереси - да покажем колко сме по-велики от най-великите. Да си измерим избуялото до космоса самочувствие", отбеляза депутатът.

Припомняме, че ДПС внесе проекта си с искане оставката на Цвета Караянчева. 96 подписа стоят под мотивите.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ припомни, че още преди месец ДПС са поискали оставката на шефката на парламента. Първо се срещнали с ГЕРБ, които се съгласили с мотивите им. Срещнали се и с БСП, с "Воля" и независими депутати.

ДПС внесе 96 подписа и мотиви за оставката на Караянчева

ДПС внесе 96 подписа и мотиви за оставката на Караянчева

Карадайъ пита ГЕРБ дали се олицетворява с образа на председателя на НС

В мотивите са посочени конкретни факти за нарушаване на Конституцията и законите на страната, както и за уронване престижа на институцията от страна на председател на Народното събрание.

БСП също стоят зад искането за отстраняването на парламентарния шеф. И ДПС са съгласни с изнесените факти от БСП днес по-рано в декларацията на червените. Дали ГЕРБ се олицетворява от образа на госпожа Цвета Караянчева, пита Мустафа Карадайъ.

От ГЕРБ-Кърджали категорично подкрепиха Караянчева.

Според депутата, опозицията в момента действа така, че всъщност работи за ГЕРБ.

Апостолов коментира и други актуални проблеми, като резолюцията на Брюксел за случващото се в България, от която сме загубили всички.

Не може да се допуска да лансираме сепаратистка организация, настоя той, визирайки ОМО "Илинден.