Истински екшън сътвори помощник-началникът на ж.п. гара "Кулата" посред нощ, пише "Марица". Той подаде сигнал в полицията, че във влака за Гърция има бомба. Сигналът постъпил на тел. 112 и в местното управление на МВР в 02.30 часа през нощта на 6 декември.

Незабавно от полицията, спецчастите, група от Благоевград и експерти пристигнали на мястото. Районът бил отцепен, но бомба не била открита.

Спешно разследване на ченгетата открило, че подателят на сигнала е служител на гарата. За около час била изяснена и самоличността му. Оказало се, че е помощник-началник на гарата и бил мъртво пиян.

Решил да се пошегува, за да провери реакцията на полицията в случай на атентат. Шегата му излезе солено. Той е арестуван. Срещу него е образувано дознание.

Когато изтрезнял и осъзнал какво е направил, се разплакал, но полицаите били неумолими след като цяла нощ били на бойна нога. Пътниците също били силно притеснени.

Хората на мястото коментирали, че гаврата с подобни неща е сериозно престъпление на фона на случващото се в Европа и масовата психоза. Затова