Таксиметров автомобил се вряза в хората, чакащи на автобусна спирка на столичния булевард „Цариградско шосе". 
Инцидентът е станал около 20.20 ч. в района на „The Mall", в посоката към центъра.

На спирката е имало около 30-40 души.

При инцидента пострадаха 12 души, които са настанени в различни болнични заведения в столицата. От тях - двама възрастни и дете на 6 години, са с опасност за живота, съобщиха от МВР.

Тази нощ една от пострадалите жени - на 26 години почина в Окръжна болница "Св. Анна". Директорът на болницата, заяви, че след като тя е постъпила в клинична смърт и първоначално е била извадена от това състояние, няколко часа по-късно - към 02.15 ч., е починала.

До 15 г. затвор за таксиджията, убил жена и ранил 11 души
Още...

Във връзка с обвиненията, че линейката е закъсняла с 20 минути, шефът на Спешна помощ Георги Гелев съобщи, че първата линейка е дошла за 5 минути. По думите му сигналът е постъпил в 20.25 часа. Предаден е в 20.26 часа. Първите три линейки пристигат в 20.30 часа, 20.40 часа и 20.46 часа. След това към мястото на инцидента са изпратени още четири линейки.

По-късно от Министерството на здравеопазването съобщиха, че първият екип на Спешна помощ транспортира в УМБАЛ „Св. Анна" момиченце на 6 години с политравма. Детето е прието в много тежко състояние, с черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма и спешно е оперирано от екип от неврохирурзи, реаниматори и ортопеди. По-късно през нощта е направена втора операция, заради кръвоизлив в корема.

Вторият екип на ЦСМП транспортира в същото лечебно заведение жената на 26 г., която по-късно почина. Тя е била в изключително тежко състояние, с черепно-мозъчна травма, в клинична смърт, която въпреки усилията на лекарите, е починала около 02,30 ч. тази сутрин.

Третият екип транспортира до УМБАЛ „Св. Анна" 41-годишна жена, майка на пострадалото дете. В момента тя е в стабилно състояние, с фрактури на крайници и счупен таз.

Прокуратурата погна Фандъкова, протестът не пуснал линейка по Цариградско

Още...

В 20,32 ч. е диктуван адрес на четвърти екип на ЦСМП, който пристига на мястото на инцидента в 20,45 ч. и транспортира трима пострадали в УМБАЛ „Царица Йоанна".
В 20,38 ч. пети екип на ЦСМП тръгва за мястото на катастрофата, пристига в 20,55 ч. и транспортира жена на 34 г. в УМБАЛСМ „Н. Пирогов".

В 20,54 ч. първият екип на ЦСМП, транспортирал детето до УМБАЛ „Св. Анна", се връща на мястото на катастрофата и транспортира 44-годишна жена до ВМА.

В МБАЛСМ „Пирогов" са постъпили общо петима пострадали от катастрофата: три жени на 28 г., 34 г. и 43 г. и двама мъже на 27 г. и 61 г. За домашно лечение са освободени две от пострадалите пациентки - 43-годишната жена, при която бяха установени две счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица и 34-годишната жена, която е с контузии на двете ходила и на лявата китка.

28-годишната пациентка остава за лечение в болницата, тъй като след подробни изследвания е установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя има и рана на главата, която е обработена малко след пристигането й в болницата.

27-годишният мъж е в тежко състояние в Централна реанимация на „Пирогов". Той е приет в болницата със счупен таз и голямо количество кръв в корема. През нощта му е направена операция, при която е отстранен далакът.

60-годишният мъж, който е с фрактура на една от костиците на дясното ходило, е отказал хоспитализация след гипсирането.

В УМБАЛ "Царица Йоанна" са приети трима души без опасност за живота: две сестри на по 15 г. и 19 г. и мъж на 26 г.

15-годишното момиче е с охлузвания и е оставена за наблюдение в дневния стационар към Спешно отделение на болницата. По-голямата й сестра е настанена в Отделението по ортопедия с фрактура на тазобедрената кост. Мъжът е прегледан и освободен за домашно лечение.

В неврохирургичното отделение на ВМА е хоспитализирана 44-годишна жена без опасност за живота. Тя е със счупен таз и подбедрица, с леки контузии по тялото и главата, с мозъчно сътресение. Най-вероятно пациентката ще бъде изписана утре.

Според очевидци водачът на таксиметровия автомобил (собственост на фирма "ОК Супертранс") се е движел с висока скорост в буслентата на бул. "Цариградско шосе". Колата е лакатушела по пътя и не е направила опит да спре. От МВР уточниха, че водачът е изгубил контрол над управлението заради спукана гума.

7 акта за 4 години имал снощният таксиджия
Още...

По-късно, на брифинг в КАТ, стана ясно, че на шофьора Михаил Куртев веднага след произшествието е взета проба за алкохол с дрегер, която е отчела 1,89 промила.

Инспектор Иво Писанов съобщи, че Куртев има редица нарушения като водач.  35-годишният мъж е бил задържан през 1998 година с 2 промила алкохол в кръвта.

Тогава шофьорската му книжка е била отнета за 3 месеца и на лицето е била наложена глоба в размер на 12 хиляди лева. Стана ясно, че Михаил Куртев има свидетелство за водач на таксиметров автомобил от 2001 година, като за периода 2007-2011 година има 7 наказателни постановления за дребни нарушения.

Инспектор Писанов съобщи, че 2 от тях са били за неправилно спиране и престой и две - за нередовни документи.

След 2011 година, до снощната трагедия на Цариградско шосе, лицето няма провинения.