Тази сутрин малко след 6 ч. е починало 2-годишното момченце, което падна от парапета на третия етаж във варненската болница "Св. Анна", предаде bTV.

"За съжаление травмата се оказа несъвместима с живота. Детето имаше съчетана травма на гърдите и главата, като водеща беше тежката черепно-мозъчна травма." - сподели д-р Валентин Власков, началник на интензивното отделение в лечебното заведение.

По думите му, реакцията на лекарите е била светкавична. Детето незабавно е било поставено на апаратно дишане, направена е спешна операция. Въпреки усилията на медицинския екип, вечерта то е вдигнало много висока температура - над 40 градуса, която не може да се овладее.

Тази сутрин сърцето на момченцето е спирало на няколко пъти. Лекарите нееднократно са се опитвали да го реанимират, но макар че са направили всичко по силите си, не са успели да възстановят жизнените функции.

Д-р Власков изказа съболезнования на семейството.

Борят се за живота на дете, паднало от парапет на болница във Варна

Борят се за живота на дете, паднало от парапет на болница във Варна

То е с тежка черепно-мозъчна травма

Детето е било вчера на свиждане в родилното отделение в старата сграда на болница "Света Анна". Придружавали са го двама възрастни, но преки това то се е провряло през парапета и е паднало.

Причините за инцидента се изясняват от полицията и районната прокуратура. Това е първият подобен случай в историята на болницата.