Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на 22-годишен мъж за убийството на 3-годишно дете в гр. Асеновград и за закана за убийство спрямо неговата майка.

Припомняме, че на 9 март започна разследване след като 3-годишно момиче почина. Родителите на детето са го закарали за преглед в болницата в града. Когато обаче те отишли в кабинета на Бърза помощ, медицинският екип само е констатирал смъртта на детето.

Разследват смъртта на 3-годишно дете в болницата в Асеновград

Разследват смъртта на 3-годишно дете в болницата в Асеновград

Родителите са откарани в полицията за даване на показания

С акт на Главния прокурор на Република България, разследването бе възложено на Национална следствена служба.

Разследването обаче е установило, че става въпрос за убийство на детето и то от страна на неговия баща, 22-годишен мъж от гр. Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете. Спрямо него са повдигнати две обвинения, а именно:

- За умишлено умъртвяване на малолетно лице

- За това, че на същата дата и същото място се е заканил с убийство на майката на детето, за да не издаде стореното от него.

В хода на разследването са били извършени огледи, разпитани са били свидетели, вкл. пред съдия, били са приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебномедицински експертизи.

При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително: тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло. Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за извършените престъпления е "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването по случая продължава.