Днес започва подобряване на организацията на движението при кръстовището за село Бараково на главния път Е-79 между София и Благоевград. Целта е повишаване безопасността на движение и пропускателната способност. Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

За изпълнение на предвидените дейности в района на кръстовището за с. Бараково, изцяло се затваря движението в двете посоки София-Благоевград и Благоевград-София.

Пътуващите в посока Кулата - Благоевград – София трябва да използват директното трасе на АМ „Струма“ от пътен възел „Благоевград“.

Шофьорите по направлението София - Благоевград - Кулата използват директното трасе на АМ „Струма“.

Пътуващите по АМ „Струма“ за Кочериново, Бараково и Рилски манастир ще преминават по следния обходен маршрут:

- от пътен възел „Бобошево“ по път I-1 /E79/ и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир в посока Благоевград и София;

- пътуващите по АМ „Струма“ в посока София – Благоевград, които са пропуснали п. в. „Бобошево“ могат да използват пътната връзка на п. в. Кочериново в посока Дупница по път I-1 /E79/ и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Предвижда се ремонтните дейности при кръстовището за село Бараково да приключат до края на септември. Те ще бъдат изпълнени по програмата за текущ ремонт и поддържане и със средства от бюджета на АПИ. Индикативната им стойност е около 300 хил. лв. и ще бъдат възложени на ДЗЗД „Пътно поддържане 2010“, с което АПИ има 4-годишен договор за текущо поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.