Заради подготовката на Новогодишния концерт в София, от столичната община започват от рано поетапното и временно затваряне на части от центъра на града.

Още от сряда ще започне подготовката, посочват от общината, заради което се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

- от 6.00 часа на 28 декември до 6.00 часа на 2 януари на площад "Княз Александър I" между ул. "Княз Александър I" и ул. "Дякон Игнатий",

- от 21.00 часа на 29 декември до 6.00 часа на 1 януари на ул. "Дякон Игнатий" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Аксаков" и на ул. "Дякон Игнатий" от страната на градинката срещу ул. "Аксаков",

- От 8.00 часа на 31 декември до 6.00 часа на 1 януари на паркинга между Националната художествена галерия и сградата на Народното събрание.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на колите със специален режим, както следва - от 9.00 часа на 31 декември до 16.00 часа на 1 януари по:

- ул. "Аксаков" между ул. "Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий",

- ул. "Георги Бенковски" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител",

- ул. "Княз Александър I" между ул. "Съборна" и пл. Княз Александър I",

- ул. "Леге" между ул. "Съборна" и пл. "Атанас Буров"

От 14.00 часа на 31 декември до 16.00 часа на 1 януари по бул. "Цар Освободител" между площад "Независимост" с ул. "Г.С. Раковски".

За посочените места и време се закриват паркинг "синя зона" и "служебен абонамент".