С военни почести като герой бе погребан загиналият при престрелката в Лясковец спецполицай Емил Шарков. Негови колеги и близки дойдоха на Боянските гробища, за да си вземат последно сбогом, съобщава БГНЕС.

Поклонението пред тленните останки на героя продължи един час. Присъстваха както семейството му, така и цялото ръководство на МВР.

Предстои идната седмица командосът да бъде награден посмъртно.

В знак на поклонение и уважение към полицая, изпълнил своя дълг в защита на децата, цветя и венци поднесоха кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова, председателят на Общинския съвет Даниела Арабаджиева и директорът на СОУ „Максим Райкович" гр. Лясковец Николай Кожухаров.

Пропускът до гробищния парк се осъществяваше при засилен полицейски контрол, а по молба на семейството на Шарков, журналистите не бяха допуснати.

Припомняме, че Емил Шарков беше убит на 14 март при неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков, който откри огън при опит да бъде задържан.

Други трима полицаи бяха ранени и впоследствие транспортирани във ВМА-София. Тяхното състояние е стабилно, като и на тримата са направени операции.

Майката на Петков също бе задържана, но късно снощи бе освободена без да й е повдигнато обвинение. Причината за задържането й бе, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал, с цел те отново да щурмуват къщата. Това е можело да доведе и до още жертви, с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си.