Стотици роднини, приятели и колеги на убития бизнесмен Стоян Стоянов днес го изпратиха в края на земния му път в храма „Свети Николай" в Сливен.

Бившият шеф на Гранити ООД бе погребан в родния си град. „Ще го помним завинаги", плачеха покъртени близките му.

„Беше чудесен човек и не заслужаваше подобна съдба. Все пак сме удовлетворени, че полицията откри тялото му и извършителите на ужасното престъпление", споделят съдружниците му Ангел Христев и Борис Кръстев.

Стоян Стоянов бе отвлечен на 6-ти март 2008 година пред жилището си в Бургас. Година и половина по-късно останките му бяха открити в Дюлинския проход.
Като извършител на престъплението бе разкрита варненска бандитска групировка.

Според обвинителния акт поръчители са бившият съдия Галин Костов и бившият шеф на Агенцията за държавния вземания във Варна Станислав Михайлов.

Първият бе арестуван и изправен пред съда, а втория е обявен за международно издирване след като избяга от страната. Заедно с Костов в ареста се намират и още двама варненци, обвинени в съучастие.

Инж. Стоян Стоянов бе управител и съдружник в най-голямата фирма за търговия със строителни материали в Източна България „Гранити" ООД. Следствените органи установиха, че Стоянов е бил убит още в нощта на отвличането.

В момента на похищението той бе вдовец на 35 години, с едно момче на 7 години. Второто му дете се роди няколко месеца след убийството му.