Полицаи от Септември и от Белово са в село Голямо Белово присъстваха на събарянето на две незаконни стопански постройки, за да осигурят нормалното протичане на процедура, каза говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Около 15 полицаи са пред последната къща от селото в посока Юндола, където трябва са бъдат съборени две стопански сгради. Там има и техника, с която ще бъде изпълнена процедурата. "Полицейското присъствие има само една цел - да се осигури изпълнението на разпоредби от Закона за устройството на територията и на заповед на кмета на Община Белово. Полицаите трябва да осигурят обществен ред и спокойствие", обясни Стоянов.

 

Има издадена заповед за събарянето на двете стопански постройки, каза кметът на община Белово Костадин Варев пред Фокус. „Преписката е от няколко месеца. Това са рутинни действия, които извършваме.

Това не е и единствената сграда, а втората незаконна постройка, към която предприемаме такива действия. За първата нямаше подобна реакция. Там отново се касаеше за частен имот. На дневен ред са ни още над 10 незаконни сгради, за повечето, от които сме сигнализирани, че са опасни сгради от жители на общината. В конкретния случай става дума за две стопански сгради, които са построени върху общински имот. Собственикът им отказа да получи преписката, но е уведомен”, обясни Варев.

Той допълни, че е спазена процедурата за събаряне. Това не е специален случай, защото преписките по подобни казуси се увеличават. В момента са над 10, но може би ще достигнат до 20-30, уточни Варев.