Полицаите излизат на протест в неделя. Това каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той поясни, че униформените не са се е разбрали днес с ръководството на вътрешното ведомство за исканото увеличение на заплатите - по-високо от предвидените 10% от догодина, съобщи bTV. Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.

Според синдика на МВР, полицаите също са на първа линия в борбата с COIVID-19 и заслужават допълнително заплащане. "МВР затъва все повече в тая борба срещуCOVID-19! Да, линейки, да - ама и шофьори. Освен и шофьорите и по още един! Чухте го, знаете го! И не ви казвам нищо ново! Няма да ви кажа нищо ново, ако ви кажа тоя път и песимистичните си очаквания, че ситуацията с коронавируса няма да става по-лека през следващите месеци, заяви Попов.

Полицаите не искат да правят крачка назад от достойнството си

Полицаите не искат да правят крачка назад от достойнството си

Синдикатът продължава протестите

Синдикатите казаха, че си тръгват разочаровани от срещата с министъра на вътрешните работи и приемат това решение като недооценяване и обида. От МВР съобщиха, че предстоят срещи и с други синдикални организации в системата, а след приключването им ще бъде насрочено заседание на Съвета за социално партньорство за разискване на увеличението на възнагражденията на работещите в системата. От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната.