Полицаите подготвят нови протестни демонстрации, става ясно от решение на Управителния съвет на Синдикална федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи, съобщи БНТ.

Синдикалната федерация планира поставянето на палатка пред Народното събрание. В нея ще бъде подредена фотоизложба със снимки, показващи работата на служителите на МВР по овладяване на кризата от COVID-19.

От синдикатите обявяват и намерения за национален протест, ако не бъде приета корекция на средствата за МВР в бюджета за идната година.

Полицаите протестират на професионалния си празник

Полицаите протестират на професионалния си празник

Увеличиха с 30% заплатите на администрацията, а на полицаите - с 15%

Припомняме, 4 ноември стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е обещал допълнителни 5% увеличение на възнагражденията на служителите на МВР. Те обаче настояват за 30% увеличение, каквото получиха държавни администрации и служители за първа линия в борбата с коронавируса.

Ден по-рано вътрешният министър се срещна и със синдикални организации на служителите в МВР във връзка с искането униформените да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%, подобно на останалите администрации, определени като първа линия на борбата с коронавирус.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов е категоричен, че трудът на полицаите е неоценен, тъй като те са се включили в борбата срещу коронавируса още през март.

Навръх професионалния си празник - 8 ноември, полицаите излязоха на протест.