Заловиха шестима по време на акция в Плевен за купуване на гласове. Те са арестувани за 24 часа. Извършителите са на възраст между 19 и 60 години. Акцията се е провела тази сутрин.

До момента са проверени шест адреса, открити и иззети са списъци с имена на лица. Полицейските действия на територията на Плевенска област продължават.

Спецакция срещу купуването на гласове се проведе и в Сливен. На етапа екипите проверяват 5 обекта, сред които - частни имоти, магазини, заложни къщи. Инспекциите обхващат документи, тетрадки за продажба на вересия и нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Задържан е обитател на къща по подозрение за престъпления с наркотици и купуване на гласове.

От началото на предприетата специализирана полицейска операция в страната, само на територията на -Сливен са образувани 7 досъдебни производства, вчера прокуратурата е повдигнала обвинение за купуване на гласове. Работи се активно по сигнали на граждани и придобита оперативна информация. Съставени са 411 протокол за предупреждение.

Снимка 553278

Източник: МВР

Припомняме, вчера заловиха 14 душ по време на акция за купуване на гласове във Варна.

Проверяват общински служители и ловци в Раковски за купуване на гласове

Проверяват общински служители и ловци в Раковски за купуване на гласове

Според кмета това е неуспешен опит за политическа репресия