Парламентът не е закрито обществено място. Това става ясно след отговор на здравния министър Костадин Ангелов до социалистите. Георги Свиленски от БСП попита дали в сградата на Народното събрание и в пленарна зала да се носят маски.

Наредбата на Министерство на здравеопазването категорично задължава да се носят макси на закрити обществени места. От отговора на министъра става ясно, че противоепидемичните мерки трябва да се прилагат в помещенията в НС, които са достъпни за граждани.

Носят ли се маски в парламента?

Носят ли се маски в парламента?

Кадрите говорят сами

Достъпът до сградата на парламента обаче е с контролиран и гражданите на практика достъп нямат освен на заседания на комисии и то при покана.

Снимка 497498

Източник: news.bg

Междувременно директорът на РЗИ Йордан Пенчев изказа мнение по въпроса и заяви, че не ги освобождават от носенето на маски

Когато говорим, че се намираме в състояние на битка с невидим враг се печели с единение, а не с управляващи и опозиция. Ако искаме да спечелим битката не трябва да се делим на управляващи и опозиция, а на хора, категоричен бе здравният министър.

Всеки разум човек няма нужда да търси наличието на заповед, а да си сложи маската като мисли за себе си и хората до себе си, подчерта проф. Ангелов за носенето или не на маска в заплата.

В крайна сметка дали ще бъдат налагани глоби за неносене на маска, проф. Ангелов отбеляза, че глобите понякога вършат работа, а друг път не. Той призова медиите да се обърнат към директора на РЗИ по въпроса.