Адвокатският съвет на Великотърновска адвокатска колегия и Градското дружество на Съюза на юристите в България излязоха с официална позиция за  убийството на адвоката Петър Лупов.

Припомняме, той беше намерен застрелян в автомобила си.

Случилото се повдига множество въпроси и е повод да се търси настоятелен и категоричен отговор кой и защо посегна на живота на адвокат Лупов и дали убийството му е в резултат на упражняваната от него адвокатска дейност, се посочва в нея.

Адвокатите във Велико Търново допълват още, че това престъпление е грубо посегателство не само срещу личността на адвоката, но и върху цялата юридическа общност и правния ред в страната. Недопустимо е адвокатите да упражняват професията си под заплаха за своя живот, здраве и имущество.

В случая държавата явно не бе в състояние да предотврати едно предизвестено убийство, като остави неразкрити и ненаказани предишните посегателства върху адвокат Лупов, посочват юристите.

От там призовават този път Законът и хората, които го прилагат, да излязат по-силни и с действията си да докажат, че са в състояние да охраняват живота, правата и интересите на гражданите.