Предложението на БХРА за служебен министър на туризма е лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии. Такава позиция изразиха Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията (СЗБ). Те са против назначаването на Георги Щерев за служебен министър на туризма.

Те възразяват още и срещу определението, че това е "предложение на бранша"! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите! Затова се налага да подчертаем, че туристическият сектор далеч не е само хотели - основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма, пишат те в позицията си.

 Хотелиерите: Управляващите да вземат мерки, летният сезон тропа на вратата

Хотелиерите: Управляващите да вземат мерки, летният сезон тропа на вратата

Несериозно е чиновници да обясняват, че са дали помощи на други бизнеси

Те определят предложението на БХРА за служебен министър на туризма като лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии.

Във връзка с гореизложеното, заявяваме готовност, ако господин Георги Щерев бъде назначен за служебен министър на туризма, да изразим гражданския си протест с всички възможни средства.