Комисия към общината в Благоевград се зае с премахването на опасни съоръжения, сред които билбордове и табели. Това съобщи на брифинг днес кметът Румен Томов. Инициативата е вследствие на станалия вчера инцидент в благоевградския квартал "Струмско", при който пострада 12 -годишно дете, съобщи БНР.

Вчера, около 19:00 часа, дете е карало тротинетка се е блъснало в конструкция на стара информационна табела. Опасното съоръжение днес е премахнато със заповед на кмета.

Томов добави, че табелата е поставена преди повече от 10 години, при изграждане на улицата от фирмата изпълнител.

Заради епидемиологичната обстановка и липсата на свободни легла в нашите болници, е транспортиран до УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", където ще остане под наблюдение, добави кметът и каза, че състоянието на момчето е добре.

Томов призова благоевградчани да сигнализират за опасни съоръжения, за да може общината да реагира своевременно. Ще бъдат огледани и електрическите стълбове за наличието на опасни кабели, които застрашават живота и здравето на жители и гости на областния център.

Припомняме, че обществото стана особено чувствително към необезопасените места. Причината затова бе смъртта на 16-годишно момче , което почина след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болницата "Св. Иван Рилски" в София.