•***Фатик бил побратим на Илия Павлов, затова приел фамилията му "Павлов Найденов"•

Фатик има незаконен брат, който води делата срещу Доктора•
ПЕТКАНОВ: Не ме безпокойте, в отпуск съм•
Ген.Борисов: Търсим връзка с боливийската наркоафера
Ексшефът на МВР Соколов: В гангстерска война сме
Богомил Бонев: С парите на Фатик ДС строеше сградите си

ПОСЛЕДНО: •Малко след 14 часа на сметището в Суходол екип на столичната дирекция на вътрешните работи е открил Фолксфагена, използван от нападателите. За да прикрият следите си, стрелците са запалили автомобила, който е обгорял. Междувременно МВР уточни, че фолксвагенът е бил с регистрационни номера на друг автомобил, откраднати през месец юли т.г.•

11.30 ч, София, светофара на България и Гоце Делчев
Нeизвестни маскирани лица откриха стрелба по сребрист "Мерцедес 600S", спрял на светофара на кръстовището на столичните булеварди “България” и “Гоце Делчев”.
Нападателите са се движели с "Фолкваген Голф" с тъмни стъкла и тъмен на цвят. След стрелбата и двете коли са изчезнали от мястото на инцидента.
Четвърт час по-късно мерцедесът е засечен пред Военна болница.

Убит е 40-годишният Филип Павлов Найденов от известната фамилия Фатик, , един е ранен и настанен в болницата. Фатик е известен оръжеен бос. За него се предполага, че е бил замесен с наркотрафик, незаконна търговия с оръжие и кражба на коли.
бул. България Името на ранения е Румен Желязков-Жабока, настанен е във Военна болница, но оттам отказват информация за състоянието му. Той е близък бизнес-партньор на убития.

Очевидец заяви пред news.bg, че е било стреляно с автомат "Калашников". Двете коли са били спрели на светофара на кръстовището на булевардите България и Гоце Делчев. Мерцедесът е трябвало да завие надясно, към "Красно село". От фолксвагена са излезли двама маскирани, които открили огъня, като се предполага, че в колата е имало още един или двама техни съучастници.
Шофьорът на мерцедеса, Румен Желязков, потеглил моментално към Военна болница, а колата с нападателите прави обратен завой и поема по бул. "България" в посока Бояна.
Цялото платно е осеяно с гилзи от изстреляните куршуми, които са над 25.
Автомобилът, в който е убит Фатик, е спрян в тунела, пред спешната приемна на военна болница. По-голямата част изстрелите са попаднали и преминали през задното стъкло, а останалите през задната дясна врата.

Около 13.30 ч - два часа след стрелбата, от Военна болница си тръгнаха близките на Фатик - без коментари и избягвайки репортерите.

В центъра на София се забелязва засилено полицейско присъствие. На мястото на стрелбата е пристигнал заместник-директорът на столичната полиция полк. Стоян Велчев.

бул. БългарияФилип Найденов е син на небезизвестния Шабан Фатик, починал през 1998 година и работил за бившата Държавна сигурност. Шабан Фатик е участвал в търговията с оръжие и каптагон по линия на фирма "Кинтекс". Каналите са действали активно до 1995 година, като след смъртта му, търговията е поета от сина Филип.
Припомняме, че преди повече от две години от България беше изгонен грузинския гражданин Денис Тюркмен, който е зет на Фатик-старши, женен е за дъщеря му и сестра на застреляния Филип - Мелтем Тюркмен.
Истинското име на Денис Тюркмен е Дмитрий Юриевич Цхондия. Освен на Грузия той е гражданин и на Словения и на Сиера Леоне.
Денис Тюркмен е бил собственик на застрахователната компания ДИК. През 1997-а той почти изцяло изнася дейността си в република Сръбска, в състава на Босна и Херцеговина. Собственик е на най-голямата там охранителна фирма и контролира почти всички пътища.

По-голямата част от фамилията живее в няколко вили в кв. Бояна.
Филип Найденов е сътружник в две фирми - държи 85 процента от "Съни Фуудс", която според фирмените регистри се занимава с отглеждане на домашни птици. Другата фирма - дружество с ограничена отговорност се държи от още трима души освен Фатик и се занимава с търговско посредничество.