Българските превозвачи предупредиха, че най-вероятно ще организират контраблокада, ако се стигне отново до там гръцките земеделски производители да решат да пречат на трафика през граничните пунктове с България.

Това заяви пред Нова ТВ Йордан Арабаджиев, който е председател на Съюза на международните превозвачи.

Превозвачите готови с контраблокада при протест на гръцките фермери

Превозвачите готови с контраблокада при протест на гръцките фермери

Искат международната дипломация да спре случващото се

"Във вторник вечерта Управителният съвет на Съюза на международните превозвачи взе решение, че ако гръцките фермери блокират гранични пунктове с България, ние ще призовем всички превозвачи - да не допуснем един килограм гръцка земеделска продукция на територията на България", категоричен е Арабаджиев.

Той призова и тези, които търгуват с гръцки фермери, да следят информацията, за да са в час със случващото се и навреме да се преориентират. Това ще е от полза за търговците, защото, по думите на шефа на съюза на превозвачите, ако се стигне до блокада, те ще предприемат мерки "спрямо тези, които бих нарекъл екстремисти", отсече той.

Гръцките фермери излизат на протест на 23 януари

Гръцките фермери излизат на протест на 23 януари

Очакват се блокади на пропускателните пунктове на българската граница.

Припомняме, че два дни по-рано и от Съюза на българските транспортни работници излязоха с подобно становище и предупредиха, че стигне ли се до блокада от страна на гръцките фермери, още на следващия ден камионите от българската страна ще направят контраблокада и ще затворят пунктовете по границата.