Фирма "Милениум 2001" винаги е била коректен платец, но предметът на дейността й е неясен и за това са били подавани сигнали.

Това заяви пред БНР директорът на българския промишлен център в Москва Малина Божинова.

Припомняме, на 5 ноември руски спецчасти нахлуха в жилищната част в българския Промишлено-търговски център в Москва, във връзка с започнало наказателно производство срещу български гражданин Николай Маринов Николов, представител на фирма „Милениум".

По думите на Малина Божинова, за фирмата не може да се каже, че е осъществявала износ от България за Русия, стимулира българското производство или предоставя бългaрски услуги.

Тя допълни, че още през 2006 година е имало опити за влизане в центъра,  но тогава случаят не е придобил такава мащабност.

Божинова отрече да е създавала черна каса, както и твърдението, че държи няколко апартамента в блока към центъра. Тя съобщи още, че е направила предложение за промяна на устройствения правилник на институцията.

Преди това заместник-външният министър Марин Райков обяви, че с приемането на устройствения правилник на промишления център в Москва, бившият министър на икономиката Петър Димитров е нанесъл щети на преговорните позиции на България за собствеността на имота.