От Националния клуб на привържениците (НКП) на Левски очакват среща с премиера Бойко Борисов. Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на "Левски", обясни в студиото на БиТиВи, че те са поискали тази среща не защото господин Божков ги е посъветвал за това, а защото са водени от идеята, че трябва да чуят и другата страна. Предстои и още една среща с Божков, насрочена принципно за утре, 22 декември, потвърди Хиндлиян, като посочи, че за нея няма определен час. Припомняме, че среща между премиера и привържениците днес няма как да се състои, тъй като Борисов се намира в Швейцария, където ще участва в международния икономически форум в Давос.

Степан Хиндлиян не потвърди на срещата през уикенда да е имало призив привържениците на Левски да организират протести: "Ние бяхме в ролята на гости на тази среща, затова и нямам право да изнасям факти от нея."

"Ако се стигне до действия, те ще бъдат в защита на нашия любим клуб, а не в защита на корпоративни интереси. Ние сме фенове, а близо десетилетие "Левски" се е превърнал в заложник на корпоративни и бизнес интереси. Това, което се случва в момента, само доказва това, заяви Хиндлиян. По думите му феновете се оказват по средата между тежки интереси и кръгове, които разпределят нещо по между си.

Красен Кралев защити закриването на частните лотарии – ще има повече средства за спорт

Красен Кралев защити закриването на частните лотарии – ще има повече средства за спорт

Промените не са насочени срещу „Левски“…

Степан Хиндлиян заяви, че в последните години очевидно има намеса на държавата във ФК "Левски", но в момента не се знае какво ще стане с футболния клуб, ако действително намеренията са предложението на "лаладжията" Валери Симеонов да мине като закон. Явно след изказването на спортния министър Красен Кралев намеренията са сериозни.

В момента 2 млн. лв. се дават за издръжката на "Левски", а ако лицензът на "Националната лотария" бъде отнет, тези пари няма да могат да бъдат давани, потвърди информацията Хиндлиян.

Степан Хиндлиян не отговори дали господин Божков е призовал привържениците на "Левски" да протестират: "Не искам да цитирам господин Божков в национален ефир." Фенът обаче посочи, че един такъв протест няма да е "лицеприятна гледка, без да звуча заплашително" и "подобни протести могат да се превърнат в неприятни сцени".

Хиндлиян коментира самата идея като одържавяване на някакъв частен бизнес, което е нарушаване на интересите на привържениците на футболните клубове. Той попита какво ще се случва с "тези 50 млн. лв. които ще влязат в министерството" - ще бъдат дадени за изграждане на един чудесен стадион "Българска армия" - попита Хиндлиян и продължи с въпрос защо не се предприемат и други подобни акции по отношение на други бизнеси на собственици на футболни клубове.

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Без продажба на билети в бензиностанции, супермаркети и близо до училища

Според Степан Хиндлиян моделът на издръжка на българския спорт е тотално сбъркан. По думите му има един бащица, който рано или късно се среща или с един закон, или с прокуратурата, или с КПКОНПИ.