Със семейни игри, състезания, фигури на плажа, кулинарен конкурс и музика изобилства вторият ден от тринадесетото издание на „Миден и рибен фест” в Каварна, съобщиха от организаторите.

Денят стартира с гимнастика за тонус на плажа, след което на буна № 3 започна семейно състезание „С мама и татко за риба“. В него се включиха шест отбора, основно от Каварна, но имаше и фамилия рибари от Видин. Най-малките участници бяха едва на 3 години. Отборите получиха награди от Община Каварна, а за победителите имаше и купа.

Четири отбора се включиха в състезанието по плажен волейбол. Победител стана тимът на „Асикс”, които отнесоха купата. За всички участници имаше и награди.

11-годишната Маринела Цалис пък спечели първото място в конкурса за моделиране на пясък. В него се включиха девет деца на възраст от 7 до 12 години. Почти всички избраха да ваят замъци от пясък на каварненския бряг.

Фестивалният ден продължи с кулинарна изложба „Мидени и рибни фантазии“.

Произведенията на кулинарното изкуство бяха оценявани от жури с председател Калин Вельов, който в 19:30 часа излезе на сцената с група ,,Тумбаито“, за да изпълнят  златните български шлагери на XX век в нови латино версии и група NU/ANCE.В надпреварата  за най-атрактивно кулинарно ястие спечели  гостилница „Стони-77“ ООД .