Аз съм малко изненадан. Снощи от медиите разбрах, че съм освободен от поста директор на "Пирогов". Това каза проф. Асен Балтов в ефира на bTV. По думите му нито една от причините, посочени за неговото уволнение, не са доказани. Цитираната причина е, че след извършена проверка са установени неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лева.

Никой дори не е съобщил на администрацията в "Пирогов". Направена е една смяна, която е продължила четири часа, извикани са новият член на борда, новият директор, поставени са в една стая и в тотално затъмнение, откъдето е започнала цялата тази работа, коментира Балтов.

Категорично смятам, че имаше един сценарий, който се развиваше още в началото когато Кацаров взе поста, смята Балтов. Той е категоричен, че фиктивен прием на пациенти в болницата не е имало, а въпросните 850 души са лекувани до един за усложнения след прекаран COVID-19.

"Пирогов" възразява на Здравната каса

"Пирогов" възразява на Здравната каса

Според Габровски очевидно се влиза в нов цикъл, свързан с напрежение в здравната система

За допълнителните пари за "Пирогов" по НЗОК, Балтов коментира, че eдин пациент с коронавирус средната стойност на пътеката му е 4000 лв., а НЗОК дава 1200. Ние подаваме документи, с които доказваме разходите си, те отиват в НЗОК, където се събира надзорът на касата и решава дали да бъдат отпуснати тези средства, коментира Балтов.

Бившият директор на спешната болница е категоричен, че ще търси правата си по съдебен път.

Смениха директора на "Пирогов"

Смениха директора на "Пирогов"

Проф. Иван Поромански е новият шеф