Прокуратурата в Асеновград обвини ученикът, пребил учител в Садово. 17-годишният А.Г от 12 клас на Професионална Селскостопанска гимназия - гр. Садово е обвинен в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител.

Разследването е установило, че именно той е пребил учителя си. 17-годишният е задържан за 72 часа. Предстои да бъде преценено дали ще бъде внесено искане в Районния съд в града за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Ученици биха с кол учител в Садово
Обновена

Ученици биха с кол учител в Садово

Синдикатът настоява за затвор за виновния ученик

По-време на разследването са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалия учител и съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия.

Доброволно са предали и дървения кол, с който момчето е било учителя.

От прокуратурата обещават делото да бъде приключено в законноустановения срок за провеждане на бързо производство.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пък уточни, че е започнало бързо производство, което ще приключи в рамките на седем дни.

Припомняме, че от Синдикат "Образование" настояват за най-строго наказание на ученика-агресор от Садово. "Ще настояваме за незабавно изключване на ученика и търсене на отговорност по Наказателния кодекс с лишаване от свобода", пише в официално тяхно писмо. 

По предложение на РСО "Подкрепа" - Пловдив ще бъде предоставена финансова и морална помощ на учителя Антон Велков, става ясно от писмото.

Синдикат "Образование" ще предложи на МОН да организира и финансира професионална охрана на входовете и коридорите на "рисковите" училища.