Между 25 и 28 септември прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE, коментира пред БНТ заместник главният прокурор Даниела Машева.

Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. 

Прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност, обясни Машева.

Елена Йончева: Правителството да не си прави илюзии

Елена Йончева: Правителството да не си прави илюзии

В началото на октомври ЕП дебатира по върховенството на закона в България

"За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване", коментира тя.

"Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира - дали има данни за извършено престъпление."

Общото събрание на прокурорите избира днес и следващата събота член от своята квота, който ще смени Машева във ВСС, след като тя зае поста на заместник главен прокурор.

ЕК пита Гешев дали разследва Бойко Борисов

ЕК пита Гешев дали разследва Бойко Борисов

Заради схемата за пране на пари в Барселона

Машева добави, че "когато има яснота, тогава ще дадем отговор на българските граждани" и за имотите в Барселона, и за записите.

Според нея в момента има безпрецедентен опит за натиск върху прокуратурата, и от политически сили, и от медии. Част от атаките срещу прокуратурата са и от известни олигарси, защото се засягат техни интереси, добави тя.

Не би следвало да има оставка на главния прокурор, ясно е разписано в закона кой може да иска неговата оставка. Зад това искане не видях никаква сериозна аргументация и то в период, в който прокуратурата отчита много добри резултати. За 5 месеца има 20% спад на кражбите, много са редки случаите на телефонните измами, коментира зам.-главният прокурор Даниела Машева.

Думата "бандит" отговаряла за Борисов и Гешев

Думата "бандит" отговаряла за Борисов и Гешев

Според ирландска евродепутатка в ЕК се правели, че не знаят какво се случва у нас