Премиерът Бойко Борисов е бил на разпит в прокуратурата заради публикации, че е свързан с покупка на луксозна къща в Барселона. Това съобщи БНР.

Припомняме, статията твърди, че каталунската полиция и прокуратура разследват дали българският премиер Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари с крайна цел - Барселона. Разследването е започнало през месец март 2019 г. след сигнал от българското гражданско движение "БОЕЦ".

Според испанските власти от предполагаемата престъпна схема се е облагодетелствал бившата моделка Борислава Йовчева, чиято възможна връзка с Борисов се разследва. Йовчева и баща й имат участие в две фирми със седалище в Барселона - Numin Invest SL и EMA BGS SL, които са получили над 5 млн. евро от 2013 г.

Данни за самото разследване все още не са предоставени. Затова и заради продължаващите одитни проверки у нас, проверката продължава, става ясно от отговора на държавното обвинение до ЛИБЕ.

"Къща нямам, омаскариха ме", оплаква се Борисов и цитира "Братя Карамазови"

"Къща нямам, омаскариха ме", оплаква се Борисов и цитира "Братя Карамазови"

Премиерът показа инфраструктурни проекти пред Дончев, Нанков и Горанов

Иван Гешев се съгласява с евродепутатите, че върховенството на закона у нас е застрашено, но сочи като мишена прокуратурата, атакувана от разследвани лица с финансови и политически лостове.

Обвинител номер едно ги информира за прокурорското съвещание в Бояна, завършило с декларация в защита независимостта на прокуратурата. Разказва и за разследванията срещу доскоро недосегаеми бизнесмени и за делата срещу представители на властта.

Разгласяването на доказателства от досъдебни производства е обяснено с високия медиен и обществен интерес.