Премиерът подкара джипа и показа строителството на АМ "Европа" в участъка между Сливница и Драгоман на вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Трасето е дълго 17 км. Борисов има уверение от строителите, че ще е готово до края на лятото.

Борисов обясни, че с магистралата ще е по-лесно на сърбите да ходят на почивка в Банско, а "там, където строителите са минавали през гора - да засаждат по 1000 дървета. Разпоредил съм на министър Маринов и на главния секретар да се стационират полицейски коли около обектите - това е международен път, ако стане авария да се реагира бързо".

Премиерът иска амбициозен европейски бюджет, защото "амбицията да се случват нещата трябва да бъдат захранвани със средства", обяснява той за кохезията в ЕС.

Горанов с дебата за еврото преодолява страховете на българите
Обновена

Горанов с дебата за еврото преодолява страховете на българите

Борисов: Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и бизнес

Горанов коментира, че "стартираме процедура за разширяване на граничния пункт", който според него не е ремонтиран, откакто е създаден и благодарение на координацията с АПИ са успели да свържат двата пътя.

Относно "Фич", Горанов заяви, че колкото повече се вижда качеството на живот у нас, толкова повече българи се завръщат, трайна тенденция, а от рейтинговата агенцията обяснили, че ще вдигнат рейтинга на България ако влезе в Еврозоната.

Горанов се шегува с водещата на НоваТВ Диана Найденова, "аз съм притеснен за Диана Найденова, защото ние с тая джипка ще я бием по рейтинг. Няма да ѝ провърви много. От нашата джипка повече новини изскачат".

Българите се връщат в родината си, доволен Борисов

Българите се връщат в родината си, доволен Борисов

Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим

Борисов добави, "100 години са управлявали, защо не са го направили, ние за 10 години само това, което сме построили да остане, пак си заслужава да правим партия. Това са работни места, горива, заплати, обороти. Какво не им харесва. Ето това е при комунистите, това е при ГЕРБ, както и да го погледнеш, може да съм субективен, обаче е вярно".

"Нашите бяха колибки. Аз като казвам, че до 22 години спехме с кака в една стая. Две стаи имахме. Аз и кака, майка и татко, и баба. Сега като пишат идиотщини и глупости, така ме е яд, ама... нема да ме спрат", обясни премиерът на възрастен работник.

"И като кажат "къщата на Борисов в Барселона". Абе аз къща нямам, те - къща. Омаскариха си ме... Ето такава е ситуацията. То и в учебника за компромати така пише, подбираш истини... познаваш, този, онзи. То и в "Братя Карамазови" така пише, не е все едно дали са ти откраднали шуба и мръзнеш през зимата в Русия или си откраднал и имаш две шуби".

Борисов провери и изграждането на участъка между ГКПП "Калотина" и Драгоман, чието изграждане започна в началото на февруари тази година. Строителството на 14,5-километровата отсечка се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз и републиканския бюджет. Стойността на инвестицията е за близо 165 млн. лв., а срокът за изпълнение е февруари 2022 г.

Демократична България: Борисов е опасен за бъдещето и икономиката на България

Демократична България: Борисов е опасен за бъдещето и икономиката на България

"Рискува да хвърли България обратно в началото на прехода"