Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес, коментира във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов. 

По думите му, "международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB" като перспективата за страната ни остава положителна."

Според него, "рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната."

"То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика", допълва премиерът.

Борисов продължава да настоява за "абсолютен консенсус" за еврозоната

Борисов продължава да настоява за "абсолютен консенсус" за еврозоната

По думите му работим, за да се приесъединим към ERM-2 през юли

Финансовият министър Владислав Горанов, коментира пред НоваТВ, че не вижда причина за притеснение и България ще влезе в еврозоната с този курс на еврото.

Според него, "обикновените хора се притесняват от трансформацията от лев към евро именно по причина, че тези, които в момента развяват знамената, направиха така, че преди да има валутен борд, левът рязко се обезцени".

"Именно поради тази причина и страховете, с които се манипулират българските граждани си струва да продължи дебатът за еврото", обяснява той.

Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на България "BBB" с положителна перспектива

Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на България "BBB" с положителна перспектива

Обвързват повишаването на рейтинга с присъединяване към ERM2 и еврозоната

България не е дъното на Европа, обясни във "Фейсбук" председателят на народното събрание Цвета Караянчева, във връзка с оценката на международната рейтингова агенция Fitch Ratings.

"Това е поредната оценка на международна агенция за България! Не, България не е "дъното на Европа", колкото и да го повтарят някои", пише тя.

Според нея, "подобни оценки ни окуражават да продължим усилията си за повишаване на стандарта на живот на българските граждани".

Гечев: Борисов манипулира икономическите данни - лазим по дъното на ЕС

Гечев: Борисов манипулира икономическите данни - лазим по дъното на ЕС

Затова премиерът дал заден ход за чакалнята за еврозоната