Кризата в здравеопазването точно във време на пандемия разгневи обществеността и вече е сред основните искания за оставки и разследвания на протестите, предаде БНТ.

Поредният протест се провежда тази вечер пред сградата на Съдебната палата. Основен организатор е "Правосъдие на всеки", от където призоваха присъстващите да спазват противоепидемичните мерки.

Протестиращите настояват прокуратурата да разследва как се стигна до положението, в което се намира здравеопазването днес.

Снимка 506914

Източник: БГНЕС

По-късно протестът се сля с този пред Министерския съвет.

Полицаите не допуснаха протестиращите да шестват по бул. "Дондуков". Демонстрантите се отказаха от намерението си и се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител".

В крайна сметка полицаите пропуснаха недоволните по "Дондуков", които се върнаха да скандират пред Министерския съвет.

Припомняме, че напоследък зачестиха случаите на починали пациенти в цялата страна след разкарване по болници и отказ от лечение.

Столични полицаи спасиха пациентка с коронавирус, след като била върната от поликлиника без преглед и изследвания. Те се погрижили тя да получи навременна помощ в друго лечебно заведение. Публикациите за постъпката им предизвикаха силно обществено одобрение в социалните мрежи, предаде bTV.

Отново бяха повдигнати и обичайните искания - за оставката на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет. 

Протестиращите коментираха и отхвърлянето на свикването на Велико народно събрание за нова Конституция. Според тях това се е случило, защото нова Конституция вече не е нужда на управляващите, тъй като те "вече си имат локдаун".

Опит за нахлуване в МС на протестиращи срещу новите по-строги мерки
Обновена

Опит за нахлуване в МС на протестиращи срещу новите по-строги мерки

Искат оставката на Борисов заради частично затваряне

Припомняме, че днес предложението за Велико Народно събрание и нова Конституция не мина. За да мине проектът трябва да гласуват "За" поне 160 депутати. "За" бяха само 111.

Протест срещу новите по-строги мерки се проведе по-рано днес пред сградата на Министерския съвет. На брифинг в Министерския съвет стана ясно, че новите по-строги мерки ще действат от 27 ноември до 21 декември. Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 януари.